Situpsbänk

En vanlig träningsbänk är ett av de mest fundamentala och grundläggande träningsredskapen. Men inom kategorin träningsbänkar finns det en annan typ av bänk, nämligen en situpsbänk.

Situpsbänk – Funktion och utseende

En situpsbänk skiljer sig från en vanlig klassisk träningsbänk på främst två punkter:

  1. Man kan låsa fast benen
  2. Den har inverterad lutning. (Vanligtvis möjlighet till variation)

På detta sätt kan man göra situps med mycket högre belastning jämfört med att bara ligga på en plan bänk eller ett golv. Sedan kan man såklart också göra sneda situps på bänken.

Vi rekommenderar starkt att köpa en ställbar sit up bänk vilken har möjlighet till olika lutningar. På så sätt kan man stegra och variera intensiteten på situpsen. Ett annat sätt att variera är också att hålla i en hantel eller vikt.

Topp 3 bästa situpbänkar 2016!

Utbudet av situp bänkar är inte så stort. Men vi har gått igenom alla modeller som finns på den svenska marknaden. Vi har analyserat modeller från de stora butikerna såsom: Gymgrossisten, Träningsparter, Sporttema med flera.

Baserat på detta har vi valt ut de bänkarna vi anser vara allra bäst. Det vi grundat valen på är: Funktionalitet, kvalité och pris.

1. Abilica Situps Bänk – Bäst!

Den bästa bänken för situps 2016!

Detta är den bästa bänken för situpsträning 2016 enligt oss!

Abilica gör gedigna, kvalitativa och prisvärda träningsprodukter, precis som denna situpbänken! Den har alla egenskaper du behöver för att lyckas träna magen på ett så bra och varierat sätt som möjligt.

Den är ställbar i höjdled i 5 olika lägen för varierad intensitet. Även benlängden är justerbar så den passar olika långa personer. Självaste bänken är 110 cm lång och mjukt vadderad. Den är lätt att fälla ihop och väger 8 kg. Den är sedan 2016 prissänkt på träningspartner.se och därmed faktiskt riktigt billig också!

Klicka här för att köpa till lägsta pris på Träningspartner.se!

2. inSPORTline Sit Up Bänk

En mycket bra situpsbänk från insportline.

Denna situpsbänk är faktiskt väldigt lik Abilica ovanför.

Den är också ställbar i 5 nivåer men dynan är lite kortare (105 cm). Sedan väger den även lite mer, 10 kg jämfört med 8 för Abilica. Båda två kostar exakt lika mycket.

Detta i kombination med vår erfarenhet att Abilica är att bättre märke gör att den ”endast” hamnar på 2:a plats. Men skillnaden är egentligen inte så värst stor, det är lite av en smaksak vilken av dessa två bänkar du köper.

Klicka här för att köpa till lägsta pris på Sporttema!

3. Inspire Fitness AB Crunch – Lyxmodellen!

En avancerad sit up bänk.

Modellen ”AB Crunch” från Inspire Fitness är en avancerad sit up bänk.

Med denna toppmodell kan du lätt utföra flera olika sorters magövningar. Det är även möjligt att hänga på extravikter för högre belastning.

Funktionen är lite annorlunda gentemot en enklare situpsbänk, här används inte inverterad lutning och den egna kroppsvikten. Istället belastar man magen genom att hålla i de två handtagen och utföra situpsen. Det är på detta sätt även lätt att göra olika sorters sneda crunches.

Då den är mer avancerad och innehåller flera rörliga delar är också priset högre. Passar perfekt till ett hemmagym.

Klicka här för att köpa till lägsta pris på Träningspartner.se!